Opvullen van gebit
Rebasen van de prothese
Rebasen gaat om het herstellen van uw prothese , zodat de prothese weer goed past in de mond. Naarmate u ouder wordt verandert uw lichaam, ook uw kaak. Dit is een natuurlijk proces van het lichaam, en valt helaas niet tegen te gaan. Dat heeft te maken met het feit dat uw kaken van vorm zullen veranderen of zullen slinken. Het is daarom van belang dat u de pasvorm van de prothese goed in de gaten houd.
Kenmerken hiervan:
- Uw prothese komt regelmatig los tijdens het eten, lachen of spreken.
- Uw prothese is binnen een afzienbare tijd een aantal malen gebroken.
- Onder uw prothese zitten voortaan regelmatig voedselresten.
- Als u tussen uw prothese en kaak een aanslag ziet ontstaan.
- Uw prothese los in de mond zit.
Wanneer bovenstaande zaken zich voordoen en u nog geen recht heeft op een nieuwe volledige prothese. Is het verstandig om een afspraak te maken bij de tandprotheticus. De tandprotheticus zal doormiddel van een gratis mondonderzoek bepalen of de prothese moet worden opgevuld.
Als de rebasing uitgevoerd gaat worden, wordt er door één van onze baliemedewerkers een afspraak gemaakt voor de opvulling van het gebit. Waar u rekening mee moet houden bij een rebasing, dat u de prothese enkele uren kwijt bent. Meestal spreken wij ‘s ochtends af om de prothese bij ons in te leveren. De tandprotheticus zal vervolgens een afdruk maken dezelfde tijd. Wij zorgen ervoor dat de prothese in de middag van dezelfde dag klaar voor u is, mocht dit anders zijn wordt dit kenbaar aan u gemaakt. Het kan voorkomen dat u na de rebasing af en toe een drukplekje ervaart. U kunt dan gewoon telefonisch contact met ons opnemen en een afspraak maken om dit te laten verhelpen.
Vergoeding rebasen
De vergoeding van de rebasing loopt via de zorgverzekeraar. De eigen bijdrage voor een rebasing bedraagt 10%, dus voor 90% wordt de rebasing vergoed door de zorgverzekering. Een rebasing kan eens in de 5 jaar worden uitgevoerd.